Wro─ç
Dalej

Dobrze wraca─ç do sprawdzonych format├│w! Zapraszamy Was do udzia┼éu w trzeciej edycji najsmaczniejszego cyklu na Grunwaldzie ÔÇô ÔÇ×Pojedzone ÔÇô s─ůsiedzkie spotkania kulinarneÔÇŁ. Bezp┼éatne warsztaty kulinarne dla lokalnej spo┼éeczno┼Ťci organizujemy razem z Wroc┼éawsk─ů Sp├│┼édzielni─ů Socjaln─ů.

 

Po┼Ťrodku r├│┼╝owej grafiki niebieski napis: pojedzone - s─ůsiedzkie spotkania kulinarne. Pod nim narysowane warzywa i owoce.
projekt graficzny: Zuza Tokarska

Pod okiem do┼Ťwiadczonych praktyk├│w_czek kulinari├│w oraz mi┼éo┼Ťnik├│w_czek dobrego jedzenia rozsmakujemy si─Ö w kuchni ro┼Ťlinnej. W tym semestrze poznamy przepisy na bezglutenowy comfort food oraz ro┼Ťlinne lunche w sam raz do pracy, szko┼éy i na uczelni─Ö. Odkryjemy r├│wnie┼╝ r├│┼╝ne oblicza popularnego Coles┼éawa, a ca┼éo┼Ť─ç zwie┼äczymy prawdziw─ů korea┼äsk─ů uczt─ů. Zapowiada si─Ö smakowita wiosna!

 

HARMONOGRAM WARSZTATÓW:

 

  • 13.03, 17:00-20:00 ÔÇô warsztaty wegetaria┼äskie | Dominika J├│zala | [BRAK MIEJSC]
    Bez glutenu? Ze smakiem! ÔÇô Podczas warsztat├│w odtworzymy dobrze wszystkim znane dania m─ůczne, ale w wersji bezglutenowej. B─Öd─ů wytrawne nale┼Ťniki, o jakich marzy┼é Papaj, puszyste pankejki i orzechowe ciastka.

 

  • 27.03, 17:00-20:00 ÔÇô warsztaty wegetaria┼äskie | Marcin Dutkowski┬á| [BRAK MIEJSC]
    Jej wysoko┼Ť─ç Sur├│wka! ÔÇô Zwiedzimy glob w poszukiwaniu idealnej sur├│wki z kapusty. Poznamy 4 adaptacje popularnego Coles┼éawa, kt├│ry zosta┼é okrzykni─Öty mianem kr├│la sur├│wek. W tym celu odwiedzimy Stany Zjednoczone, Liban i Birm─Ö.

 

  • 12.04, 17:00-20:00 ÔÇô warsztaty wegetaria┼äskie | Hanna Sobolewska i Wojciech Pawe┼éczyk┬á| [BRAK MIEJSC]
    Korea na talerzu ÔÇô W s─ůsiedzkim gronie, odwiedzimy Kore─Ö, pachn─ůca imbirem, sosem sojowym, past─ů gochujang i p┼éatkami gochugaru. Wsp├│lnie przygotujemy oryginaln─ů kolacj─Ö sk┼éadaj─ůc─ů si─Ö z 3 popularnych potraw, jakie je si─Ö w korea┼äskich domach.

 

  • 26.04, 17:00-20:00 ÔÇô warsztaty wegetaria┼äskie | brzuchotw├│rcy┬á| [BRAK MIEJSC]
    Do pude┼éka ÔÇô ro┼Ťlinny lunchbox ÔÇô Jaki jest dobry lunchbox? Prosty w przygotowaniu, zdrowy i zbilansowany! Przygotujemy 3 pe┼énowarto┼Ťciowe propozycje da┼ä ÔÇ×do pude┼ékaÔÇŁ w sam raz do szko┼éy, pracy i na uczelni─Ö.

 

Wszystkie warsztaty odb─Öd─ů si─Ö w przestrzeni Plac Grunwaldzki OD NOWA (w podw├│rku przy ul. Marii Curie-Sk┼éodowskiej 63a, I pi─Ötro).

 

Grupa os├│b w r├│┼╝nym wieku siedzi przy d┼éugim stole zastawionym jedzeniem. To uczestnicy i uczestniczki warsztat├│w kulinarnych wsp├│lnie jedz─ůcy to, co przygotowali podczas spotkania.
fot. Marcin Szczygieł

Jak wzi─ů─ç udzia┼é w warsztatach?

 

Zapisy zamknięte, liczba wolnym miejsc na warsztatach została wyczerpana.

 

Udzia┼é w zaj─Öciach jest bezp┼éatny, obowi─ůzuj─ů zapisy za po┼Ťrednictwem formularza internetowego:┬ábit.ly/POJEDZONEzapisyZIMA.

 

W semestrze mo┼╝na wzi─ů─ç udzia┼é jedynie w dw├│ch wybranych przez siebie warsztatach.

 

Zg┼éoszenie ch─Öci udzia┼éu jest r├│wnoznaczne z akceptacj─ů postanowie┼ä regulaminu:┬ábit.ly/POJEDZONEregulaminZIMA.

 


 

Projekt ÔÇ×CENTRUM ORGANIZACJI POZARZ─äDOWYCH ÔÇô SK┼üODOWSKIEJ-CURIEÔÇŁ realizowany dzi─Öki dofinansowaniu ze ┼Ťrodk├│w Gminy Wroc┼éaw.